Villa Lorensberg

Grand finale musicale

Antal rum 4. Boarea 165 kvm.

Il gran finale musicale, den stora musikaliska finalen, är etagevåningen högst upp i villan. Den kallas så då vi har föreställningen om att den pampiga avslutningen sker högst upp. Omgiven av terrasser är det som den sista tonen i verket anslås med taktpinnen i luften.

Foajén i Villa Lorensbergs visar omedelbart var i all världen du är. Behagfullt välkomnas du in av det glasade dörrpartiet i ek, granitgolvet, den välvda väggen i Stucco Lustro belyst i vackert släpljus, de ljust målade väggarna och de målade trappräckena.

Vi tar hissen näst högst upp och går in i den nedre delen av etagevåningen. Känslan är som att Villa Lorensberg har en egen villa högst upp. Den nedre entrén har ett hallrum med golv i grå kalksten och garderober med sidohängda dörrar.

Intill finns ett badrum med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork samt vägghängd toalett. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, infällt handfat i en toppskiva av kalksten på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med belysning i rostfritt. Golvvärme och dimbara spots.

Ett genomgångsrum passar bra som arbetsrum. Rummet har utgång till en trevlig balkong om 8 kvm i öster. Rummet intill har ett fint fönsterparti mot grönskan och används kanske bäst som ett sovrum. Hela den nedre delen av etagevåningen kan även ha funktionen som en bra gästlägenhet.

Vi går upp en trappa till det övre planet där en ljus skönhet med fönster i tre väderstreck omfamnas av en sagolik terrass om 66 kvm. Här uppstår ljuv musik!

Det övre hallrummet har golv i grå kalksten, klädhängning i målad ask, kulör sand (Lindö Art Kvänum) med läderklädd stång.

Golvet övergår i vitpigmenterad ek i fiskbensläggning (Boden, Bjelin). Golvlister 90 mm höga med rundad profilering och i lika kulör som vägg. Väggar i hall, kök och vardagsrum är strukna i ljust varmgrå nyans. Strömbrytare och eluttag i vitt (Jung). Innerdörrar i varmt ljusgrått med klart linjeglas (Ekstrands) och designade dörrtrycken i rostfritt stål. Linjeglas ger till viss del insynsskydd och släpper samtidigt igenom solens strålar. Snygga förnicklade takspottar (Örsjö) kompletterar dagsljuset. Handtryckta tapeter i behagliga mönster och färger i sovrummen (Ulricehamns Tapetfabrik).

Sällskapsdelen med sina avantgardistiska 47 kvm och skjutbara glaspartier mot terrassen ger funktionerna kök - matsal – vardagsrum en ny dimension som för att överraska all förväntan.

Köket ligger öppet med skåpinredning i ask målad i en kulör likt sand med köksbänk grå kalksten med förnicklad spotskena ovan. Hel kyl och frys med ismaskin, vinkyl, micro- & varmluftsugn och kaffemaskin i obsidiansvart samt ett stort skafferiskåp med vitrinluckor i linjeglas. I köksön finns en stor induktionshäll med integrerad fläkt, mer förvaring samt den bästa platsen för buffén. Fönsterbänkar i kalksten. På andra sidan köksön möbleras ytan förstås med en stor matmöbel. I andra ändan av sällskapsdelen och vid det stora vinklade fönsterpartiet passar en skön soffgrupp intill den öppna spisen. Spisen drivs med etanol och ger en avslappnad stämning med vacker eld och minimal hantering.

Bakom köket nås Master bedroom med garderober med sidohängda dörrar, walk in closet och två glasade skjutdörrar till terrassens västra del. Badrum ensuite snyggt inrett med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, infällt handfat i en toppskiva av kalksten på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med belysning i rostfritt. Golvvärme och dimbara spots.

Ett Top Floor Spa-Concept bjuder på kalksten, glas, infälld belysning, svart trä, borstat nickel/rostfritt, mörkt tak samt behagligt dämpad känsla. Här finns bastu med fönster mot terrassen i öster, separat toalett med handfat samt relaxrum med utgång till terrassen. Från Top Floor Spa nås en separat tvättstuga. Ett separat förråd nås från terrassen om 7,7 kvm.

Som en kolossalt vacker tonsättning sveper utsikterna över trätopparna likt stråkarna över violinernas strängar.

De exteriöra och interiöra bilderna på Villa Lorensberg är exempelbilder som skall visa hur byggnaden kommer att se ut samt även visa de båda inredningslinjerna och den atmosfär som vi tror att de  kommer att skapa. De visar inte exakt hur det kommer att bli men pekar ändå ut en riktning till hur det kommer att kunna upplevas.

Våning 4/5
Antal rum 4
Boarea 149 kvm

Månadsavgift 4 679 kr.
Ej till salu.

KONTAKT MÄKLARE

Har du några funderingar eller frågor så tveka inte att kontakta oss.

mäklare, AHRE VILLOR & VÅNINGAR

mäklare, AHRE VILLOR & VÅNINGAR

Ahre Villor & Våningar förmedlar, som namnet antyder, villor och våningar i Göteborg. En enorm erfarenhetsbas och yrkeskompetens har byggts upp under de 35 år verksamheten arbetat. Vi ser varje uppdrag som ett stort förtroende och skapar utifrån det unika objektet ett överraskande bra resultat. Våra samlade resultat är grunden till vårt starka varumärke.

Köpare kontaktar oss för att många gånger hitta sin nästa bostad. Många säljare kontaktar oss för att under vårt varumärke sälja sin bostad med både högsta kvalité och största trygghet. Vi ser hos våra kunder att erfarenhet och kompetens lönar sig!