Villa Lorensberg

Sinfonia n. 2

Antal rum 4. Boarea 142 kvm.

Sinfonia n. 2 är den andra symfonin i vår repertoar med 142 kvm, 4 rok i njutbara toner.

Sinfonia är förstås det italienska ordet för symfoni. Denna välkomponerade kombination av komfort och design är ett efterfrågat nummer.

Foajén i Villa Lorensbergs visar omedelbart var i all världen du är. Behagfullt välkomnas du in av det glasade dörrpartiet i ek, granitgolvet, den välvda väggen i Stucco Lustro belyst i vackert släpljus, de ljust målade väggarna och de målade trappräckena.

Hallrum med golv i grå kalksten, klädhängning i ask målad i en kulör likt sand med läderklädd stång och garderober med sidohängda dörrar. Hallrummet tar hand om allt det praktiska.

Härifrån nås badrummet med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, infällt handfat i en toppskiva av kalksten på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med belysning i rostfritt samt tvättmaskin och torktumlare under en stenskiva i grå kalksten från vägg till vägg. Golvvärme och dimbara spots.

Golvet övergår i vitpigmenterad ek i fiskbensläggning. Golvlister 90 mm höga med rundad profilering och i lika kulör som vägg. Väggar i hall, kök och vardagsrum är strukna i ljus varmgrå nyans. Strömbrytare och eluttag i vitt. Innerdörrar i varmt ljusgrått med klart linjeglas och designade dörrtrycken i rostfritt stål. Linjeglas ger insynsskydd och släpper samtidigt igenom solens strålar. Snygga förnicklade takspottar kompletterar dagsljuset. Handtryckta tapeter i behagliga mönster och färger i sovrummen.

Sällskapsdelen tar sedan hand om passionen med sina 60 kvm med 17 fönsterpartier och funktionerna kök - matsal - vardagsrum.

Köket ligger öppet med skåpinredning i ask målad i en kulör likt sand med köksbänk med köksbänk grå kalksten med randhuggen kant och förnicklad spotskena ovan. Hel kyl och frys med ismaskin, vinkyl, micro- & varmluftsugn och kaffemaskin i obsidiansvart samt ett stort skafferiskåp med vitrinluckor i linjeglas. I köksön finns en stor induktionshäll med integrerad fläkt, mer förvaring samt den bästa platsen för en buffé. Fönsterbänkar i kalksten.

Från köket via en helt glasad dörr nås den sköna balkongen om 15 kvm. Den givna platsen för en sommarmiddag.

På andra sidan köksön möbleras ytan förstås med en stor matmöbel. I andra ändan av sällskapsdelen och vid det stora vinklade fönsterpartiet passar en skön soffgrupp alldeles utmärkt..

Från köket nås ett av sovrummen med garderob med sidohängd dörr och två låga fönsterpartier. Rummet nås även från hallrummet. Intill finns ett av badrummen med bland annat badkar och tvättmaskin samt torktumlare. Allt snyggt inrett med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, infällt handfat i porslin infälld i stenskiva på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med specialbeställd förnicklad belysning från Öresjö samt tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme och dimbara spots.

Ytterligare ett sovrum nås från vardagsrummet med fönster i öster. Passar bra som till exempel arbetsrum/gästrum. Master bedroom med badrum ensuite ligger lite för sig och har klädkammare samt helt glasade pardörrar till den stenlagda terrassen om 24 kvm. Skönt och rymligt med plats för mer möblering utöver en dubbelsäng. Känslan är lyxhotell.

Denna spänningsfyllda våning ligger i tre väderstreck med sin melodiska planlösning.

Sinfonia n. 2 inreds med ett sinnligt välkomponerat koncept vi kallar Symfoni 1, vilket får ljuset spela huvudrollen, konceptet är lätt men samtidigt omfamnande med sina svagt brutna toner. Det finns halvtransparens i linjeglas, vertikalitet i former samt mjuka nyanser i det vitpigmenterade ekgolvet och den vackra grå kalkstenen. Vi har liknat bostaden och konceptet vid ljuset och dimman vid en näckrosdamm eller en glänta i en skog. Bostaden ska vara lugnet i den anrika stenstaden Lorensberg och materialen hålla över lång tid.

Symfoni 2 är en något djupare variant av Symfoni 1, där vertikalitet och taktilitet går igen, men det ljusa ackompanjeras av varmt honungstonat trä, svalt mörkgrönt kakel och livligare kolmårdsmarmor. En liknelse är att backa in några steg i skogen, in i skogsbrynet. Inredningskonceptet Symfoni 2, vilket är en mörkare version, kan väljas fram till en viss tid i byggprocessen.

Armaturen Star designad av Jonas Bohlin i förnicklat utförande ingår. I hall och i kök finns den i form av spotskenor.

I badrummet är armaturen en variant av Stripe från Örsjö, specialgjord för Villa Lorensberg i rostfritt utförande.

Till bostadsrätten hör ett förråd om cirka 3 kvm.

Det tar 8 minuter att gå ner till Konstmuseet! Det är ingen konst!

De exteriöra och interiöra bilderna på Villa Lorensberg är exempelbilder som skall visa hur byggnaden kommer att se ut samt även visa de båda inredningslinjerna och den atmosfär som vi tror att de  kommer att skapa. De visar inte exakt hur det kommer att bli men pekar ändå ut en riktning till hur det kommer att kunna upplevas.

Våning 2
Antal rum 4
Boarea 142 kvm

Månadsavgift 4 490 kr.
Utgångspris 20 590 000 kr

KONTAKT MÄKLARE

Har du några funderingar eller frågor så tveka inte att kontakta oss.

mäklare, AHRE VILLOR & VÅNINGAR

mäklare, AHRE VILLOR & VÅNINGAR

Ahre Villor & Våningar förmedlar, som namnet antyder, villor och våningar i Göteborg. En enorm erfarenhetsbas och yrkeskompetens har byggts upp under de 35 år verksamheten arbetat. Vi ser varje uppdrag som ett stort förtroende och skapar utifrån det unika objektet ett överraskande bra resultat. Våra samlade resultat är grunden till vårt starka varumärke.

Köpare kontaktar oss för att många gånger hitta sin nästa bostad. Många säljare kontaktar oss för att under vårt varumärke sälja sin bostad med både högsta kvalité och största trygghet. Vi ser hos våra kunder att erfarenhet och kompetens lönar sig!